Menu

Welkom op de Heithoeve!

De Heithoeve is gelegen in Bosland, het grootste en meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen. In het Noorden van de Limburgse Kempen. Je kan er wandelen, fietsen, paardrijden, mennen, geocachen, schatten zoeken, spelen, vespa rijden, zwemmen, cultuur opsnuiven, streekproducten proeven, picknicken, wegdromen in een hangmat, met ezels wandelen, kamperen, molens bezoeken, culinair genieten en nog véél meer. Vraag naar de mogelijkheden.

De hoeve ligt onmiddellijk aan het men- en ruiterroutenetwerk (tussen knooppunten 26 en 27), het fietsroutenetwerk (tussen knooppunten 245 en 247), vlakbij het mountainbikenetwerk en startpunten van diverse bewegwijzerde wandelroutes.

Je kan nu ook fietsen door de bomen van Bosland.

De Heithoeve is volledig rookvrij. Er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte met een grote familietafel. Hier kan je samen eten, een gezelschapsspel spelen, toeristische informatie doornemen (fiets-, mountainbike-, wandel- en ruiterkaarten, folders en brochures) en dat met een lekker streekbier, wijntje of iets anders erbij.

Fietsverhuur doen we in samenwerking met andere ondernemers van Bosland. Ze verhuren gewone fietsen, elektrische fietsen en mountainbikes. We beschikken over een afsluitbare fietsenstalling en wat herstelmateriaal. Onze huisfietsen mag je gratis gebruiken voor een boodschap of een cafébezoekje in de buurt (niet voor een echte fietstocht). Voor een fietstocht vragen we €5 per fiets per dag.

Met plezier halen we dagelijks verse broodjes bij de buurtbakker.

Huisdieren zijn bij ons welkom mits een toeslag van €5 per nacht per huisdier. Hondvriendelijk logeren is dus mogelijk! Je honden kunnen ook vrij rondlopen in een afgesloten weide. Samen met je viervoeter kan je fantastische wandelingen maken in Bosland.

In onze zeer ruime paardenstallen kan je paard comfortabel overnachten. Er is voldoende plaats voor zadels en ander materiaal. Ook zijn de weiden meteen aan de hoeve gelegen, waardoor je paard letterlijk aan je deur staat te grazen. Voor €15/nacht zijn een stal met stro, hooi, wei, water en basisvoer inbegrepen. De verlichte buitenpiste is 50m x 20m met dressuurletters en springmateriaal.

Hebben onze kippen eitjes gelegd, ga er dan zelf enkele halen voor bij het ontbijt. Zij zullen in ruil hiervoor het keukenafval met plezier opeten. De rest van ons afval proberen we zo goed mogelijk te sorteren in speciale bakken. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een beter milieu.

Bij de Heithoeve hoort ook een eigen bos, waar je kunt wandelen, spelen of zelfs een boomhut bouwen. Of speel een spel cricket, badminton, kubb of tafeltennis.

Een tochtje met de koets (+/- 5 personen) zit ook bij de mogelijkheden. Met een zelfgemaakte picknick of een overheerlijke picknickmand van B&B 't Pleintje (www.bb-pleintje.be), een flesje bubbels,... laat je wensen horen en wij proberen er iets moois van te maken.

Cadeautip

Schenk iemand een cadeaubon van de Heithoeve. (Bedrag naar keuze.)

Cadeaubon Heithoeve Cadeaubon Heithoeve

Toerisme Vlaanderen (Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 61 te 1000 Brussel, tel. +32 2 504 04 00, logies@toerismevlaanderen.be) is de bevoegde instantie waarbij verdere informatie verkregen kan worden over de reglementering over de exploitatie van een toeristisch logies en waarbij, in voorkomend geval, een klacht kan worden ingediend.

Previous picture Next picture Close gallery