Menu

Welkom op de Heithoeve!

 

Welkom op de Heithoeve

Hallo! Wij zijn Filip en Indira en wonen samen met onze paarden, poezen en kippen in de Heithoeve. Totaal onverwacht kwamen we hier terecht, toen we op zoek waren naar nieuwe weiden voor onze paarden. Het werden niet alleen veel weiden, maar ook de hoeve, de vakantiehuisjes, een tractor en de 2 fjorden Orinda en Joris. Samen met de 4 paarden (Duster, Jodie, Romy en Yucca) die we al eerder hadden, vormen ze een gezellige kudde. Zowel onder het zadel als voor de koets maken we tochten met hun. Zelfs voor een zelfgebouwde pipowagen.

Onze hoeve is gelegen in Overpelt Lindel-Hoeven, in Bosland, aan het ruiter- en menroutenetwerk, aan het fietsroutenetwerk, het mountainbikenetwerk en wandelroutenetwerk. Ideaal dus om van hieruit de prachtige groene omgeving te verkennen. We hebben diverse wandel-, fiets- en ruiterkaarten ter beschikking en informeren je graag over wat er allemaal te beleven valt in deze omgeving.

De twee vakantiehuisjes zijn genoemd naar paarden die een extra herinnering achterlieten bij ons. Zo was Gwendolin mijn eerste eigen paard. Ik reed al veel jaren op andermans paarden, maar wou zoals iedere paardenliefhebber uiteraard het liefst er zelf eentje thuis aan de deur. Op een dag beloofde mijn vader me dat wanneer ik 90% zou behalen op mijn vioolexamen, hij zou starten met het bouwen van een stal. En dat gebeurde dus zo. Wat is een stal zonder paard... Gwendolin was een jong, pittig paard waarmee ik veel rondcrosste in de Limburgse bossen. Het waren zalige jaren! Helaas overleed ze plots en veel te jong. Hierna heb ik lang niet meer paardgereden.

Beauty is het paard van Karen. De vorige eigenaar van de Heithoeve kocht de hoeve voor zijn dochter, die helaas kort daarna overleed. Haar vader knapte de hoeve toch helemaal op zoals zij het had gewild. Beauty is er nog steeds maar ze werd geadopteerd door iemand uit de buurt. Maar ze zal altijd blijven bestaan in de Heithoeve.

 

De Heithoeve is volledig rookvrij. Er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte met houtkachel. Hier kan je 's avonds een gezelschapsspel spelen, toeristische informatie doornemen (fiets-, mountainbike-, wandel- en ruiterkaarten, Limburgpas, folders, brochures) en dat met een lekker streekbier, wijntje of iets anders erbij. De drankjes kunnen contant of met Payconiq betaald worden. De Heithoeve ligt onmiddellijk aan het men- en ruiterroutenetwerk en fietsroutenetwerk, vlakbij het mountainbikenetwerk en startpunten van diverse bewegwijzerde wandelroutes.

Fietsverhuur doen we in samenwerking met de lokale (3,8 km) fietswinkel The 900 shop, gelegen in Eksel. (www.the900shop.com) Ze verhuren gewone fietsen (€9/dag), elektrische fietsen (€25/dag) en mountainbikes (€25/dag). We beschikken over een afsluitbare fietsenstalling en wat herstelmateriaal. Onze huisfietsen mag je gratis gebruiken voor een boodschap of een cafébezoekje in de buurt. (niet voor een echte fietstocht)

In onze zeer ruime paardenstallen kan je paard comfortabel overnachten. Er is voldoende plaats voor zadels en ander materiaal. Ook zijn de weiden meteen aan de hoeve gelegen, waardoor je paard letterlijk aan je deur staat te grazen. Voor €15/nacht zijn een stal met stro, hooi, wei, water en voer inbegrepen. De verlichte buitenpiste is 50m x 20m.

Hebben onze kippen eitjes gelegd, ga er dan zelf enkele halen voor bij het ontbijt. Zij zullen in ruil hiervoor het keukenafval met plezier opeten. De rest van ons afval proberen we zo goed mogelijk te sorteren in speciale bakken. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een beter milieu.

Bij de Heithoeve hoort ook 60 are bos, waar je kunt wandelen, spelen of zelfs een boomhut bouwen. Of speel een spel cricket, badminton, kubb of tafeltennis.

Een tochtje met de koets (+/- 5 personen) zit ook bij de mogelijkheden. Met een zelfgemaakte picknick of een overheerlijke picknickmand van B&B 't Pleintje (www.bb-pleintje.be), een flesje bubbels,... laat je wensen horen en wij proberen er iets moois van te maken.

Toerisme Vlaanderen (Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 61 te 1000 Brussel, tel. +32 2 504 04 00, logies@toerismevlaanderen.be) is de bevoegde instantie waarbij verdere informatie verkregen kan worden over de reglementering over de exploitatie van een toeristisch logies en waarbij, in voorkomend geval, een klacht kan worden ingediend.